Työpajoista potkua pelialan uraan!

Kaytossa oleva kuva Tyopajoista potkua pelialan uraan - Työpajoista potkua pelialan uraan!

Haluaisitko työtä ja uran pelialalla? Erilaiset ammattimaisesti järjestetyt työpajat antavat hyvän lähtöpotkun omille urahaaveille. Löydät tästä artikkelista vinkkejä työpajojen hyödyntämiseen oman pelialan uran alkutaipaleella.

Työpajoista hyödyllistä tietotaitoa

Pelialalla menestyminen vaatii intohimoa pelialaa kohtaan ja monet pelien kehittäjät ovatkin aloittaneet pelien suunnittelun jo perin varhain. Työpajat tarjoavat mahdollisuuden toteuttaa ja kehittää omaa intohimoa pelien suunnittelua ja pelialaa kohtaan, ja parhaimmillaan ammattimaisilla työpajoilla voi päästä työskentelemään jopa alan tunnettujen gurujen ohjauksessa ja rinnalla! Ennen vanhaan suosittiin oppipoika-kisälli-järjestelmää, joka ei ole hullumpi ajatus myöskään pelialalla. Alan guruilta voi nimittäin oppia paljon ja heidän ohjauksessaan voi kehittää myös omaa tietotaitoaan ennen kokemattomalla tavalla.

Post kuva Tyopajoista potkua pelialan uraan Tyopajoista hyodyllista tietotaitoa - Työpajoista potkua pelialan uraan!

Aivan kaikille pelialan osa-alueille ei ole edelleenkään olemassa täysin niille sopivaa räätälöityä koulutusta, vaikka nykyään muodollinen koulutus onkin pelialalla entistä tärkeämpi ja arvostetumpi. Hyvä pelialan koulutus nostaa työllistymismahdollisuuksiasi alalla. Erilaisissa työpajoissa pääset kuitenkin harjoittelemaan ja testaamaan omia ideoita usein vieläkin vapaammin kuin muodollisessa koulutuksessa. Juuri tästä syystä työpajat ovatkin olleet monelle pelialan menestyjälle voimakas ponnahduslauta AHAA-elämyksiin. Samalla saat harjoitusta tekemisen lomassa ja näet, mikä toimii ja mikä ei. Jo Maria Montessori korosti tekemällä oppimisen jaloa taitoa, mikä korostuu myös pelialalla.

On tärkeää, että kehität itseäsi ja opit uusia asioita jatkuvasti! Näin sinulla on mahdollisuudet kehittyä pelialan mestariksi. Tämä vaatii kuitenkin runsain mitoin motivaatiota ja kärsivällisyyttä, etenkin alalla, jossa muutos on jatkuvaa! Tästä syystä onkin mukavaa, että alan työpajoissa on mahdollisuus vaihtaa ajatuksia muiden pelialan toimijoiden kanssa ja saada välitöntä palautetta omista töistä.

Post kuva Tyopajoista potkua pelialan uraan Rakenna portfoliotasi tyopajassa - Työpajoista potkua pelialan uraan!

Rakenna portfoliotasi työpajassa

Pelialalla oma portfolio on erityisen tärkeä asia etsiessäsi alan työtehtäviä. Oma portfolio kannattaakin laittaa kuntoon! Portfolion työstäminen onnistuu hyvin työpajassa, sillä voit pyytää sen tekemiseen apua ja ohjausta työpajan ylläpitäjältä. Portfolio voi olla pelialalla esimerkiksi nettisivu, jossa esittelet suunnittelemiasi pelialan konsepteja tai demoja. Valitse portfolioosi vain hyvin ja ammattimaisesti suunniteltuja töitä, jotta voit tehdä niillä vaikutuksen mahdollisiin tuleviin työnantajiin tai asiakkaisiin.

Related posts